Pirina moka – nepogrešjiv hrana za dobro delovanje telesa

Iz vseh strani danes prejemamo informacije, kako nezdrava je bela moka in katere vrste moke moramo uživati za zdravo telo. Seveda marsikdo meni, da je vse skupaj le veliko pretiravanje, vendar temu ni tako. Moka je lahko telesu zelo škodljiva, če ne uporabljamo prave vrste. Jejte vsakodnevno veliko kruha in bele moke in kaj hitro se bo to poznalo na vašem telesu in na celotnemu zdravju.pirina-moka Bela moka je namreč ena izmed najbolj škodljivih mok za telo. Katera moka torej spada med zdrave vrste živil in je vse bolj priljubljena? Pravilen odgovor je pirina moka. Jo poznate?

Pirina moka ima za telo pozitivne učinke

Pirina moka je vse bolj priljubljena vrsta moke v Sloveniji. Malinca pod lastno blagovno znamko prodaja kvalitetno pirino moko, iz katere lahko izdelujemo najrazličnejša živila. Kakšen okus ima pirina moka v primerjavi z navadno belo moko? Vsekakor ima nekoliko bolj sladek okus, ki je podoben pšenični polnozrnati moki. Pirina moka sicer vsebuje gluten, zato odsvetujemo uživanje tistim ljudem, katerih telo ne prenaša prehrano z glutenom. Pirina moka je idealen nadomestek za belo moko, saj je veliko bolj zdrava. Iz nje lahko pripravite okusne palačinke, testenine in še bolj okusen kruh.

Pirina moka ima zelo veliko prednosti

Glavna prednost pirine moke je v tem, da se v vodi zelo lahko topi in je zaradi tega zelo lahko prebavljiva. Gre za odlično izbiro, saj vsebuje veliko beljakovin in manj kalorij kot navadna pšenična moka. Ima zelo veliko vitamina B2, mangana, vlaknin, fosforja, niacina in bakra. Sicer pira izgleda drugače kot pšenica. V primerjavi ima pira veliko bolj trdno lupino, zato med samim mletjem ostane veliko več hranil za telo. Poleg tega pira nikakor ni zahtevna za gojenje, saj ne zahteva posebnih pesticidov za normalno rast. Trd ovojo jo ščiti pred škodljivci ter raznimi okužbami.

Pirino moko boste našli v bolje založenih trgovinah in specializiranih prodajalnah, kot je Malinca – z zdravo prehrano. Pomembno je, da embalaža pire ob nakupu zaprta in rok uporabe še aktualen. Lahko jo uživate na različne načine in v neomejenih količinah. Tako ste zagotovo na boljši poti do zdravja, kot če bi jedli belo moko.

Podobne teme: