Značilnosti kakovostnih semen za travo

Če v okolici svojega doma želite zasnovati zdravo in bujno trato, je ključnega pomena, da izberete primerno seme trave. V prvi vrsti morajo biti semena trave dovolj kakovostna.

Pri nakupu semena za trato se torej osredotočite predvsem na kakovost, posledično ne boste morali izbirati semen po najnižji ceni.

Semena različnih sort za trato

Mešanica semen za travo zajema semena različnih sort trav. Slednje pa imajo na trati različne funkcije. Za najcenejša semena trate je značilno, da trava pogosto ne zraste dovolj gosta. Obenem pa se zlahka poleg razvije tudi plevel. Isto velja, če travna mešanica ni ustrezna za želeni namen uporabe.

Najboljša semena trave visoke stopnje kalivosti
Ekipa strokovnjakov je natančno pregledala različne možnosti za najboljša semena trave. Najboljša semena trave izstopajo zaradi svoje vsestranskosti in visoke stopnje kalivosti, zaradi česar so odlična izbira za različne pogoje gojenja trate.

Za visokokakovostno mešanico semen za travo pa je po drugi strani značilno, da trava raste počasi. Obenem pa je trava tudi dovolj gosta in odporna, če boste po njej hodili. Dobro se tudi razrašča. Takšna semena trave vsebujejo največ do tri ali do štiri vrste trav.

Prepoznava kakovostnih travnih semen

Pri izbiri travnega semena morate biti med drugim pozorni tudi na kratico RSM. Obvezno naj bo navedena na embalaži. Omenjene črke pa pomenijo standardno mešanico semen. Pri semenih trave s takšno oznako ste lahko povsem prepričani, da ste izbrali kakovostna travna semena.

Predkalitev semena trave je NAJHITREJŠI način za gojenje trate in v tem videu je trava začela rasti v manj kot 24 urah.. Ne boste verjeli, kako visoka je bila po samo 7 dneh.

Standardna mešanica semen za travo vsebuje zgolj semena zelo visokokakovostnih sort trav. Vzgojena pa so bila samo za uporabo na tratah. Seveda minimalna kalivost omenjenih mešanic neredko presega zakonsko predpisane vrednosti. Sorte pa naj bi bile načeloma intenzivno preizkušane.

Prednosti kakovostnih semen za trate

Verjetno je povsem jasno, da se vam še kako zelo splača izbrati prava in kakovostna semena trave. To bo med drugim zagotovo pomenilo, da boste morali kasneje vlagati precej manj energije v zatiranje plevela. V najboljšem primeru vam verjetno ne bo treba ponovno saditi golih površin.

V praksi lahko vidite, da površine, ki so posejane z visokokakovostnimi semeni za travo, postopoma tvorijo gosto travno rušo. Plevel ima posledično bistveno manj možnosti, da bi se na takšnih površinah sploh pojavil.

Za poceni seme trave pa je značilno, da trava raste hitro. Zelo kmalu se pokaže veliko zelene površine, vendar boste trato morali pogosteje kositi. Obenem bodo pogosto prisotne tudi vrzeli, kar seveda ni videti najprivlačneje. V omenjenih vrzelih se pogosto nahaja plevel, prav tako mah.

Podobne teme: